top of page

OM OSS

Gilla & Lasse

Bilden föreställer Gunilla på Annagården

 

Annagården är vår underbara fyrlängade gård med oändlig himmel och böljande åkrar runtom - på vackra Österlen strax utanför Södra Mellby och 2 km från Kivik och havet. 

När vi tog över hade gården legat i dvala i nästan tio år. Så den har genomgått en nödvändig och omfattande renovering de senaste åren. Vi har - med hjälp av vänner, familj och fantastiska lokala hantverkare - rivit tak, målat, putsat ja allt som behövs för att få gården att leva upp igen.

Annagården flyttades ut från byn Södra Mellby till sin nuvarande plats längs Prästavägen i skiftet i början på 1800-talet. Vägen har fått sitt namn eftersom prästen i ur och skur cyklade denna väg mellan Södra Mellby och Vitaby kyrkby varje dag. Gården har tillhört samma familj i många generationer sedan dess, tills vi fick förtroendet att ta över 2015.

Förutom att renovera gård och välkomna trevliga gäster att bo över, arbetar Lasse som lärare i matematik på en närliggande Waldorfskola. Gunilla jobbar som projektledare på Lunds universitet och sköter också det mesta av eventplaneringen på gården.

 

Öppet upp i tak.jpg
Bilden föreställer Lasse på Annagården
Bilden är ett utdrag ur Gods och Gårdar och beskriver Annagårdens historia
bottom of page