top of page

Djuren är en viktig del av livet. Så även på Annagården. Här bor Leopold, Hamilton, Bruno, Doris, Nelson... Därför är ni självklart välkomna att ta med era djur. För att alla ska känna sig hemma och trygga har vi lite regler. Läs mer om detta och annat under Viktig info

Notera att väluppfostrade hundar och katter är välkomna att följa med hit på semestern. Därför kan vi inte garantera ett allergifritt boende!

Djuren på gården 

LEOPOLD

Under sommaren bor sköldpaddan Leopold på innergården. Han är en afrikansk leopardsköldpadda och trivs alldeles utmärkt bland stenarna och gräset där. Därför måste grinden till innergården ALLTID vara stängd. Även när ni bara går med bagage mellan lägenheten och bilarna, får den inte lämnas öppen. För han är snabb för att vara sköldpadda, så lämnas den öppen tar det inte lång tid för Leopold att ge sig iväg. Härom sommaren smet han ut och återfanns i grannarnas trädgårdsland mumsandes på deras fina sallad.

 

Han tycker det är så kul med våra gäster, så hälsa gärna på honom och klappa honom gärna på skalet – det tycker han om. Ge honom inget att äta. Han är ganska närsynt och ser inte nödvändigtvis skillnad på en bit gurka och ett finger…

 

FRANS

Förste jägmästare på gården är annars omplaceringskatten Frans (svart). Han kommer gärna förbi och säger hej. Men vill ni att han lämnar, så kalla på oss eller fös försiktigt iväg honom. Han brukar gå iväg av sig själv annars efter en stund. Eller om det visar sig att det finns okända hundar på plats – då håller han avstånd.

 

Frans är också glad för att åka bil, så har ni lämnat en dörr eller fönster öppna bör ni kolla så han inte finns med när ni kör iväg.

 

BRUNO

Eventuellt får ni också se en bruntigrerad katt, Bruno, susa förbi. Han hittades övergiven ute i skogen när han var kattunge, knappt 8 veckor gammal. Han stortrivs här men är fortfarande ganska försiktig med främmande människor och djur.

SIGNE

Även hon är en liten hittekatt som fått ett nytt hem här på Annagården. Bruntigrerad med vita tassar och haklapp.

 

NELSON

Förste vaktchef på gården är fyraåringen Nelson. En bruntigrerad vovve som är en blandning mellan boxer och amstaff. Han tar sin uppgift på största allvar och vill alltid ha sista ordet. Han låter högt och gärna i köksfönstret, men är egentligen en riktig soffpotatis.

 

DORIS

Doris är en labradoodle och föddes i augusti 2020, så hon är en aktiv unghund. Hon är fantastiskt snäll och sällskaplig och följer gärna med på promenad om någon gäst vill ha sällskap.

Eftersom väluppfostrade hundar och katter är välkomna, så håller vi våra hundar (Nelson och Doris) undan. Dvs dom är i vår trädgård när dom är ute – dom är aldrig lösa på innergården. Och det gäller även gästhundar, dom får aldrig vara lösa utanför lägenheten och egna uteplatsen. 

 

HÖNSEN

Ja så finns tuppen Hamilton och hönan Astrid mfl. Dom håller sig oftast i vår trädgård, där hönshuset finns. Vill någon av er hälsa på dom, gå det att ordna – bara prata med oss.

 

BINA

Bina kanske ni inte vill hälsa på, men dom finns på framsidan av gården och är duktiga både på att pollinera och leverera honung. Så vill ni pröva Annagårdens honung, säg till. Vi har både mindre och lite större burkar till salu.

bottom of page